Vetlanda

 

Vetlanda är en kommun och stad som klassificeras som både tätort och centralort i Småland. Här består staden och kommunen av drygt 13000 invånare över en areal på 1017 hektar. Som stad har Vetlanda en historia som går tillbaka till 1000-talet, vilket betyder att denna plats kan vara värd ett besök för den som gillar kulturhistoria och den svenska historien i allmänhet. En del påstår också att staden har en ännu längre historia och tidigare gick under namnet Vitala. Dock har den moderna stad som det talas om grundats från att vara ett antal större gårdar till att bli den trevliga och trivsamma lugna stad som det idag är.

Vetlanda är en stad med mycket historia

Som med många andra städer fick massor av gamla byggnader fvetlandaörsvinna och rivas genom den sanering som alltid föregår skapandet av en fungerande stad. Dock finns det för de som vill se, i Vetlanda, kvar äldre bebyggelse i form av Solinska Huset, Sparbankshuset, Svedblomska Villan och det gamla Stadshuset. Om du bara ska göra ett besök i Vetlanda under ett par dagar kan dessa resmål att besöka räcka mycket väl. Ska du dock bosätta dig och arbeta i Vetlanda kommer du antagligen att ha lite högre krav. Här finns det dock inget att frukta, och denna stad kommer att erbjuda alla de alternativ som en mindre stad alltid har.

Till att börja med är det väldigt intressant med fotboll i staden. Här är de som bor mycket stolta över sin fotbollsförening, och går flitigt på deras hemmamatcher för att heja på sina favoriter. Det betyder att du som har fått jobb i Vetlanda och är sportintresserad aldrig kommer att sakna aktiviteter och någon att prata med dina nya vänner om. Kanske kan en flytt till denna stad vara något som kan vara bra om du länge har varit störd av storstadens heta puls och den stress som finns i större städer.